Return to site

5 Redenen waarom elke tiener mee moet op zomerkamp

Je opgeven voor zomerkamp, misschien doe je het al elk jaar en misschien heb je het nog nooit gedaan.
Misschien ben je de gelukkige ouder van een of meerdere tieners en twijfel je om je kind naar kamp te sturen.

Hier volgen de vijf redenen waarom je het dit jaar vooral wel moet doen!

 

1. Je maakt nieuwe vrienden

Je leert jongeren uit andere omgevingen en landen kennen op een zomerkamp. Het is makkelijker om vrienden te maken omdat je al een ding gemeen hebt: Jullie hebben voor hetzelfde soort kamp gekozen! Of het nou een ruiterkamp of ponykamp is, voetbalkamp, zeilkamp, muziekkamp, filmkamp of heel iets anders.
Omdat je tijdens zo'n kamp vaak in groepsverband met elkaar omgaat schuiven kids en jongeren vaak hun verlegenheid moeiteloos aan een kant omdat ze gefocussed zijn op het presteren voor hun groep of team.

 

2. Je probeert nieuwe dingen uit

Tijdens een zomerkamp heb je vaak de gouden gelegenheid om iets nieuws uit te proberen omdat er tijdens een kamp vaak aktiviteiten zijn die je nog nooit hebt gedaan. Je zal dan ook niet de enige zijn die iets voor het eerst deze avonturen uitprobeert en tijdens een kamp kun je bijna altijd meer doen van wat je leuk vindt en minder van wat je wel hebt uitgeprobeerd maar je je niet echt in kon vinden.

 

3. Je maakt mooie herinneringen

De wedstrijden, de avonturen in het bos en in de regen, kampvuren, de slappelach momenten, het tot laat wakker blijven in een gedeelde slaapzaal of het slapen in een tent, de kampleiders die je tof vond en de leiders die je maar raar vond, de laatste nacht wakker blijven omdat je niet wil dat de week eindigt, je nieuwe vrienden en de belofte die je maakte dat je het volgend jaar weer helemaal opnieuw ging doen. Dit is maar ene korte opsomming van de herinneringen die warme gedachten zullen triggeren tijdens de lange winter, misschien wel voor de komende jaren!

 

4. Je bouwt zelfvertrouwen op

verblijven op een onbekende nieuwe plek zonder de bekende gezichten van de mensen uit jouw omgeving is een onztettende boost voor je zelfvertrouwen, vooral voor degenen die zoiets nog nooit hebben meegemaakt. Ineens moet je sommige beslissingen over hoe je dag eruit komt te zien zelf maken. Ik heb honderden verlegen kinderen en kids met heimwee op de laatste dag van kamp naar het parkeerplaats zien lopen om hun ouders, trots dat ze de kampweek in hun eentje hebben overleefd, te begroeten.

 

5. Het is leuk!

Tijdens een zomerkamp is alles zodanig opgesteld zodat elk deelnemer van elk minuut van de dag kan genieten. Er wordt constant gelachen en er zijn verassingen in elke hoek. Er vallen nieuwe en oude dingen te beleven. Er zijn nieuwe vrienden om te leren kennen en oude vrienden om mee bij te kletsen. Misschien vind je wel jouw nieuwe passie op kamp, of jouw beste vriend(in) voor het leven. Je kan winnen en je kan verliezen, maar het plezier was in het tijd doorbrengen met vrienden, je best doen en het ijsje aan het einde! Het is compleet anders dan jouw dagelijkse leven waardoor het zo leuk is om uit te kijken naar die speciale zomerkamp dagen.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly